FOTO: Štirje goli med Krškim in Bistrico

Avtor tega prispevka je SNPORTAL.SI. Vabljeni k branju SNPORTAL.SI »

V Krškem smo spremljali eno treh sobotnih tekem v okviru 21.kroga druge lige. Nasproti sta si stali moštvi Krškega in Ketty Emmi&Impol Bistrice. To je bila njuna druga medsebojna tekma v tej ligi. Prvo so v Slovenski Bistrici minulo jesen dobili rdeči z izidom 2:1. Od takrat sta se moštvi povsem spremenili, ob tem pa sta tudi oba strokovnjaka druga. 

  • Krško: KRŠKO – BISTRICA 2:2 (2:2) Jurečič 5′, Hanžek 19′ (11m); Martinčič 29′ in 33′

Glavni sodnik srečanja je bil 40-letni Darjan Kovačič iz Grosuplja, ki je pokazal sedem rumenih kartonov in eno enajstmetrovko. Na uvodu tekme so bili podjetnejši domačini, ki so v slabih petnajstih minutah zabili dva gola. Za vodstvo zeleno-belih je že v peti minuti poskrbel 27-letni vezist Žiga Jurečič, ki se je po predložku in odbiti žogi sam znašel ob vratnici in okroglo usnje potisnil v mrežo gostov. Za drugi gol domače zasedbe je poskrbel Tomislav Hanžek, ki je bil natančen iz najstrožje kazni. Pred tem je za to poskrbel Mateo Lovrić, ki je pobegnil gostom v kazenski prostor, nakar je kapetan Bistrice Dabanovič posredoval in na nedovoljen način oviral 21-letnika. Druga polovica uvodnega polčasa pa je pripadla gostom iz Slovenske Bistrice. V rdeče drese odeti Štajerci so v nekaj minutah izid v posavski prestolnici izenačili. Oba zadetka je dosegel 22-letni Jaša Martinčič, ki je nekaj dni prej z golom v pokalu Bistričane popeljal med osmerico majboljših. Prvega je zabil iz prostega strela s kakih petindvajsetih metrov, nato pa je v gneči iz bližine dosegel še drugi gol. 

Foto: Adrijan Kulčar
Foto: Adrijan Kulčar
Foto: Adrijan Kulčar
Foto: Adrijan Kulčar
Foto: Adrijan Kulčar
Foto: Adrijan Kulčar
Foto: Adrijan Kulčar
Foto: Adrijan Kulčar
Foto: Adrijan Kulčar

Junaka tedna ekipe Kety Emmi& Impol Bistrica smo po tekmi povprašali o obeh golih, nasprotniku in sanjskem tednu. 

Foto: Andrej Požar

” Tekmo nismo odprli najbolje. Krško se je pokazalo kot močna ekipa, ki so začeli agresivno in borbeno, kar jih je nagradilo z dvema goloma. V Krškem so vedno težke tekme, to smo videli tudi tokrat, bilo je veliko trdih duelov. Zato sta bila gola do polčasa kar pomembna, saj sta na koncu prinesla preobrat in na koncu točko. V drugem polčasu smo si priigrali kar nekaj lepih priložnosti, ki jih nažalost nismo izkoristili. Vidi se pečat novega trenerja, saj smo sedaj bolj usmerjeni igri proti golu, dosegamo gole in ko si na tekmi ustvariš toliko priložnosti, kot so mi zadnje dni soigralci pomagali ustvariti priložnosti, potem goli pridejo sami po sebi. “


Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.