Glasbena poslastica danes v Radečah

Avtor tega prispevka je Posavski obzornik. Vabljeni k branju Posavski obzornik »

Objavljeno: Petek, 02.06.2023    Rubrika: KULTURA Redakcija

Na koncertu GŠ Laško-Radeče bodo kot gosti nastopili članice in člani Pihalnega orkestra radeških papirničarjev (foto: arhiv PO).

Danes ob 18. uri se bo v radeški športni dvorani odvijal glasbeni nastop šolskega pihalnega orkestra Glasbene šole Laško-Radeče z dirigentom Primožem Razborškom. V goste pa prideta dve odlični glasbeni zasedbi – KD Godba Slovenskih železnic z dirigentom Francijem Lipovškom in Pihalni orkester radeških papirničarjev z dirigentom Tomijem Majcnom.

“Tovrstni koncert vidimo kot priložnost povezovanja, skupnega muziciranja, izmenjavo strokovnih mnenj, utrjevanja prijateljskih in medgeneracijskih vezi ter ohranjanje tradicije godbeništva v našem okolju. Tako vsi skupaj pripomoremo k promociji orkestrskih glasbil in s tem vpis novih učenk in učencev v glasbeno šolo ter njihovo strokovno izobraževanje, ki se nadaljuje z igranjem v odraslih ljubiteljskih godbah,” pravijo v Glasbeni šoli Laško-Radeče, ki jo vodi ravnateljica Rosana Jakšič.

Če vam čas dopušča, vabljeni na glasbeno poslastico v Radeče.

S. R.

#povezujemoposavje

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.