Zmeda na NZS poskrbela za jezne obraze v Šmartnem ob Paki

Avtor tega prispevka je SNPORTAL.SI. Vabljeni k branju SNPORTAL.SI »

Po tem ko so se nogometaši Šmartnega po veliki zmagi nad Dravogradom že veselili obstanka v tretji ligi, so pri Nogometni zvezi Slovenije sprejeli drugačno odločitev in z njo povsem šokirali Šmarčane. Ti bodo namreč morali predčasno prekiniti dopust in odigrati še dodatne kvalifikacije.

Kljub temu, da je bilo sredi sezone rečeno, da bo, zaradi izstopa iz tekmovanja ekipe Krško Posavje, iz vzhodne tretje lige izpadla samo zadnja ekipa, sedaj izpad grozi tudi predzadnji ekipi lige iz Šmartnega ob Paki. Čakajo jih namreč dodatne kvalifikacije proti moštvu iz Odrancev, ekipi pa se bosta udarili že 10. junija.

Nogometaši Šmartnega so se po zmagi nad Korošci, ki jim je zagotovila obstanek, odpravili na zaslužen odmor in zaključili s sezono, a sledila je povsem nepričakovana sprememba. O njej je za Nogomanio spregovoril predsednik kluba Mitja Ločnik: ”Prvega junija popoldan smo prejeli elektronsko sporočilo, da se je sestal Odbor za nujne zadeve NZS, ki ga sestavljajo predsednik NZS-ja in podpredsedniki, ter sprejel sklep, da se našo člansko ekipo NK Šmartno 1928 uvrsti v kvalifikacije za obstanek v 3 SNL – vzhod in so delegirali tekme 10.6. in 14.6. Žreb za kvalifikacije je bil izveden isti dan ob 20:00 uri. Na veliko začudenje in presenečenje smo klicali MNZ Celje ter jih vprašali kako je to možno, da se sprejme takšna odločitev s strani NZS, en teden po že zaključenem prvenstvu. Dobili smo odgovor, da tudi oni niso bili predhodno seznanjeni s takšno odločitvijo NZS-ja.”

Ob tem pa je predsednik kluba še dodal: ”Rad bi poudaril, da je tekmovanje v 3 SNL velik finančni zalogaj za naš klub in moramo vložiti veliko napora, da zagotovimo sredstva, da lahko ekipa sploh tekmuje. Zato nas še toliko bolj jezi, da NZS lahko kadar se jim zahoče sprejme pravila, neglede na posledice, ki jih bo klub NK Šmartno 1928 nosil. To kaže samo na nemoralen in nehigieničen odnos NZS, do klubov ki tekmujejo v nižjih ligah in daje vtis, da smo nepomembni.”

Poleg številnih nogometašev, je po besedah Ločnika, odstoten tudi trener Ramiz Smajlović. Ogorčeno vodstvo kluba je tako poslalo pritožbo na NZS, a odgovora zaenkrat še ni bilo. 

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.