Informativni dan policije v Tacnu obiskalo okoli 400 mladih

Avtor tega prispevka je ePosavje.com. Vabljeni k branju ePosavje.com »

Dan odprtih vrat v Tacnu

Obiskovalcem so skozi kratka predavanja ponudili kar se da veliko informacij, z veseljem pa so odgovarjali tudi na njihova številna vprašanja. Dva petkova in en sobotni termin so v Policijsko akademijo pripeljali okoli 400 mladih, ki svojo karierno priložnost vidijo v policiji.

Skupaj z njihovimi starši in drugimi spremljevalci pa se je v dveh dneh v Tacnu pod Šmarno goro mudilo več kot 500 obiskovalcev. Predavalnica Policijske akademije je bila polna do zadnjega kotička, zato je nekaj zainteresiranih moralo ostati na hodniku.

Kljub dokaj nestabilni vremenski napovedi so uspeli dočakati in izkoristiti dva sončna dneva, ki so jim omogočila, da so na igrišču akademije predstavili najzanimivejša področja policijskega dela. Tu so bili splošni in prometni policisti, kriminalisti, policisti konjeniki, vodniki službenih psov, pripadniki posebne in specialne enote, policisti varnostniki, policisti iz urada za informatiko in telekomunikacije itd., priletel pa je tudi policijski helikopter.

Mladi so pokazali veliko zanimanja za policijsko delo in med nekaterimi med njimi so že opazili take, ki bodo nekoč zagotovo dobri policisti. Nadejajo se številčnega vpisa in se veselijo bodočih sodelavcev.

Fotogalerija (Foto: Policija):

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.