Se nam obeta Xbox Series X brez prostora za shranjevanje iger?

Avtor tega prispevka je Računalniške novice. Vabljeni k branju Računalniške novice »

Najnovejše spletne govorice kažejo na to, da Microsoft pripravlja še eno različico igralne konzole Xbox Series X. Ta bo na voljo brez vgrajenega prostora za shranjevanje podatkov.

Podjetje Microsoft že dlje časa razvija prenovljeno različico igralne konzole Xbox Series X. Nova igralna konzola naj bi bila nared za prodajo med oktobrom in novembrom letošnjega leta. Njena predstavitev pa naj bi bila najavljena med junijem in julijem.

Nova Xbox Series X 2024 bo v primerjavi z zdajšnjo različico povsem drugačna. Ta bo namreč veliko bolj okrogla (cilindrična) in bo lansirana brez pogona za optične diske. V internih zaupnih dokumentih Microsofta podjetje razkriva, da bo konzola imela 2 TB shrambe (povečano iz 1 TB), USB-C vhod pa bo imel možnost napajanja. Prenovili oziroma izdelali bodo čisto nov Xbox krmilnik. Nov krmilnik (razvojna oznaka Sebille), bo napovedan proti koncu leta in bo vključeval pospeševalnik za podporo žiroskopu. Spremembe bodo tudi v procesorju. Slednji naj bi bil izdelan s precej učinkovitejšo 6-nm arhitekturo. Ta bo za manj električne moči proizvedla večjo zmogljivost.

A najnovejše spletne govorice kažejo na to, da naj bi podjetje Microsoft pripravlja še eno različico igralne konzole Xbox Series X. Tu bo šlo za povsem inovativno konzolo, saj bo kot prva na voljo brez vgrajenega prostora za shranjevanje podatkov. To v praksi pomeni, da bomo igre igralni neposredno iz Microsoftovega računalnika v oblaku. Poleg tega naj si se novost pri delovanju precej manj segrevala. Odsotnost pogona Solid State bo namreč podjetju Microsoft omogočila vgradnjo precej večjega hladilnega sistema za vgrajeni procesor.

Za uporabo nove igralne konzole Xbox Series X bo seveda treba razpolagati tako s hitrim dostopom do svetovnega spleta kot z mesečno naročnino. Bo pa ta znatno cenejša za nakup. Zato so poznavalci prepričani, da bo novost iz trga izpodrinila obstoječo igralno konzolo Xbox Series S z enim terabajtom prostora za shranjevanje iger. Poleg tega pa naj bi bila na voljo tudi v beli barvi.

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.