Vrhunski Xiaomi 14 Ultra proti vsem!

Avtor tega prispevka je Računalniške novice. Vabljeni k branju Računalniške novice »

Pametni mobilni telefon Xiaomi 14 Ultra je že na voljo za prednaročilo pri izbranih spletnih trgovcih. Vstopna različica je vrednotena na 1.097 evrov.

Težko je konkurirati podjetjema Apple in Samsung v cenovnem razredu nad tisoč evri. A teh težav podjetje Xiaomi z najnovejšim telefonom Xiaomi 14 Ultra zagotovo ne bo imelo. Tu namreč gre za enega najnaprednejših pametnih mobilnih telefonov, ki se bo brez težav prikupil tudi najzahtevnejšim in tistim, ki obožujejo fotografijo.

Pametni mobilni telefon Xiaomi 14 Ultra je že na voljo za prednaročilo pri izbranih spletnih trgovcih (na primer Trading Shenzhen). Ker gre tu za vrhunski telefon, je temu primerna tudi cena. Vstopna različica telefona Xiaomi 14 Ultra z 12 gigabajti sistemskega pomnilnika in 256 gigabajti prostora za shranjevanje podatkov je vrednotena na 1.097 evrov. Za naprednejše uporabnike pa sta na voljo različici opremljeni s 16 gigabajti sistemskega pomnilnika in 512 gigabajti oziroma enim terabajtom prostora. Zmogljivejši različici sta vrednoteni na 1.197 evrov in 1.297 evrov.

Pametni telefon Xiaomi 14 Ultra je pričakovano opremljen z nadvse zmogljivo strojno opremo. Ta namreč razpolaga s kakovostnim 6,73-palčnim oziroma 17,1-centimetrskim zaslonom LTPO3 AMOLED ločljivosti 3.200 x 1.400 slikovnih točk in frekvence osveževanja 120 hercev. Dovolj moči mu zagotavlja procesor Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 v navezi z do 16 gigabajti sistemskega pomnilnika in z do terabajtom prostora. Tu je na voljo še masivna baterija kapacitete 5.300 miliamper ur s podporo hitremu polnjenju moči do 90 vatov žično.

Poleg tega ga bodo brez težav vzljubili ljubitelji digitalne fotografije. Ta je namreč opremljen s kar štirimi različnimi fotoaparati z naprednim in kakovostnim slikovnim tipalom ločljivosti 50 milijonov slikovnih točk ter vrhunskimi lečami Summicron priznanega podjetja Leica. Odlično pa se obnese tudi pri zajemanju fotografij.

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.