Jubilejno 20. martinovanje v Leskovcu pri Krškem

Avtor tega prispevka je Posavski obzornik. Vabljeni k branju Posavski obzornik »

Objavljeno: Torek, 21.11.2023    Rubrika: PANORAMA Bralci pišejo

Pred nabito polno jedilnico leskovške osnovne šole je v soboto zvečer potekalo 20. društveno martinovanje po starih in novih šegah. 

Prek 350 obiskovalcev se je do solz nasmejalo družinskim prigodam Tineta in Minke Martin. Njune težave so s svojim glasbenim nastopom ublažile domače Lastovke. Vabilu na martinovanje so se prijazno odzvali glasbeniki ansambla Skomini ter Kvinteta Tonija Sotoška z več kot 20 Tonijevimi učenci.

DSC01140

V mediacentru šole sta bili postavljeni kar dve razstavi. Svoja dela so na ogled postavile članice ročnodelske sekcije, foto sekcija kulturnega društva pa razstavo fotografij z martinovanj preteklih 20 let oz. »Utrinke leskovškega Martina«. Taka prireditev vedno znova dokaže, da si ljudje želijo takšnih druženj in da je vloga KD Leskovec pri Krškem v kraju zelo pomembna, celotno prireditev pa je povezovala Klavdija Mirt. 

Tekst: Mirjana Marinčič  
Foto: Anton Hruševar

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.