Kršitelj bo “obdarjen” z visoko kaznijo in kazenskimi točkami; vlom v Gabrijelah

Avtor tega prispevka je Posavski obzornik. Vabljeni k branju Posavski obzornik »

Objavljeno: Petek, 23.02.2024    Rubrika: KRONIKA Redakcija

Simbolična fotografija (arhiv PO, foto: PU Novo mesto)

22.2. so nekaj pred 17. uro brežiški policisti v Selah pri Dobovi zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus vozniku osebnega avtomobila. 46-letni kršitelj, ki sprva ni upošteval znakov s katerimi so ga ustavljali in storil še več drugih kršitev cestno prometnih predpisov,  je opravljanje preizkusa odklonil. Med postopkom je kršil javni red in mir in ni upošteval ukazov policistov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. O kršitvah bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. Za ugotovljene kršitve je določena globa več kot dobrih 2.600 evrov in 23 kazenskih točk.

Vlom

Med 17. 2. in 22. 2. je v Gabrijelah na območju PP Sevnica nekdo skozi balkonska vrata vlomil v počitniško hišo. Odtujil ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

Prijeli tihotapca in tujce, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo

V noči na 23. 2. so policisti na območju Obrežja ustavili voznika osebnega avtomobila Volkswagen golf nemških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 30-letni državljan Moldavije v vozilu prevaža tri državljane Turčije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Državljanu Moldavije so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Dobova, Loče, Jereslavec, Trnje, Bukošek, Brežice, Kapele) izsledili in prijeli 29 državljanov Sirije, 26 državljanov Afganistana, 15 državljanov Maroka, štiri državljane Rusije in državljana Turčije. Na območju PP Črnomelj (Mali Nerajec) so prijeli 15 državljanov Maroka. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Gasilci priskočili na pomoč onemogli osebi

22. 2. so ob 18.00 gasilci PGD Veliki Obrež posredovali na Ilirski ulici v Dobovi, kjer so s tal dvignili na posteljo obnemoglo osebo.

OBVESTILA

Brez elektrike: Osredek pri Zavratcu, Gorelce, Novi grad, Veniše (vas) in  Krmelj (šola)

Elektrodistribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes, 23. 2., zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju transformatorskih postaj:

  • med 8.00 in 10.30  na območju TP Osredek pri Zavratcu,
  • med 8.00 in 13.00 na območju TP Gorelce,
  • med 8.00 in 13.30 na območju TP Novi grad,
  • med 8.00 in 13.00 na območju TP Veniše vas, nizkonapetostno omrežje v smeri Velika vas in
  • med 11.00 in 14.00 na območju TP Krmelj šola.

Vir: PU Novo mesto, ReCO Brežice
 

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.