Lokalne pobude mladih

Avtor tega prispevka je Lokalno.si. Vabljeni k branju Lokalno.si »

8.7.2022 | 11:20

V MC Brežice strmimo k spodbujanju mladih, da na glas povedo svoje ideje in želje glede aktivnosti, ki se jih želijo udeleževati oziroma jih pogrešajo v lokalnem okolju.

MC Brežice je partner projekta Zavoda Mladinske mreže mama, z naslovom »Lokalne pobude za cilje mladih EU«. V sklopu tega smo 30.6.2022 izvedli delavnice za mlade, kjer smo se pogovarjali o ciljih za mlade EU, ki so zapisani v Strategiji EU za mlade 2019 – 2027, in razmišljali o pobudah, ki si jih mladi želijo.

1.7.2022 smo prav tako otvorili mladinsko sobo in predstavili naše delo, pobude ter aktivnosti mladih. Pridružili so se nam župan Ivan Molan, direktorica občinske uprave Patricia Čular, Vesna Kržan, ki deluje na področju kulture in mladine v Občini Brežice in člana strokovnega sveta za področje mladine Vinko Hostar, Barbara Zagorc. Mladinska soba je bila ena izmed pobud mladih, ki je zapisana tudi v kmalu sprejeti občinski strategiji za mlade. Poleg tega pa je od mladih večkrat prišla tudi želja po Posavskem kariernem sejmu, ki ga nameravamo v MC Brežice izvesti 22.9.2022.

MC Brežice
Foto: Niko Urek

Pozabljeno geslo

Registracija

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.