Nove težave za pregrešno dragi Apple Vision Pro

Avtor tega prispevka je Računalniške novice. Vabljeni k branju Računalniške novice »

Podjetje Apple v Združenih državah Amerike že kar nekaj časa prodaja svoj prva očala za navidezno resničnost, imenovana Apple Vision Pro. Novost je vsaj iz tehnološkega vidika izredno zanimiva. K temu veliko prispeva napredna tehnologija EyeSight. Ta namreč poskrbi za projiciranje uporabnikovih oči na očalih, tako da imajo ljudje okoli njega občutek, da je vedno “prisoten”. Očala za navidezno resničnost Apple Vision Pro za nameček temeljijo na osnovi sistema visionOS.

A kot vse kaže napredne možnosti očal za navidezno resničnost Apple Vision Pro niso ravno navdušile prve kupce. Na spletu so se namreč pojavile govorice, da podjetje Apple beleži številna vračila pregrešno dragih očal. Največja težava pa naj bi bilo pomankanje namenskih aplikacij za operacijski sistem visionOS. Poleg tega naj bi imeli določeni uporabniki težave s kakovostjo uporabljenih materialov. Še posebej naj bi bil težavam izpostavljen trak za pritrditev očal na glavo.

Poleg tega številni uporabniki poročajo o težavah s preveliko težo naprave, neprijetnim nošenjem in celo nad glavoboli, ki naj bi jih povzročala očala. Prve težave se pojavijo že po 15 minutah uporabe. Precej resne težave pa so opazne po zgolj 30 minutah uporabe. To zagotovo ni primerno za izdelek, za katerega je treba odšteti kar preračunanih 3.220 evrov.

Uporabniki opozarjajo tudi na težave z možnostjo deljenja vsebin s preostalimi uporabniki. Poleg tega je težko »dokazati« uporabnost očal za navidezno resničnost, kot to lahko storimo s pametnim mobilnim telefonom ali tabličnim računalnikom. Trenutno sicer še ni podatka o tem, dali bodo omenjene težave vplivale na nadaljnjo prodajo očal Apple Vision Pro.

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.