​Občino Brežice obiskala ameriška veleposlanica

Avtor tega prispevka je Posavski obzornik. Vabljeni k branju Posavski obzornik »

Objavljeno: Četrtek, 22.02.2024    Rubrika: NOVICE Sporočilo

V sredo, 21. 2. 2024, je Občino Brežice in Posavski muzej Brežice obiskala ameriška veleposlanica v Sloveniji njena ekscelenca Jamie Lindler Harpootlian.

V Centru za obiskovalce pri Vodovodnem stolpu jo je skupaj z direktorico občinske uprave Patricio Čular in sodelavkami  ter direktorico Posavskega muzeja Brežice Alenko Černelič Krošelj, sprejel župan Občine Brežice Ivan Molan in ji izrekel dobrodošlico.

Župan Ivan Molan je predstavil občino Brežice in seznanil ameriško veleposlanico z naravnimi danostmi občine, turizmom in prednostnimi usmeritvami razvoja. Ob tej priložnosti je veleposlanici izročil tudi protokolarno darilo. Veleposlanica Jamie Lindler Harpootlian se je podrobneje seznanila z aktualnimi projekti in dogajanju na območju občine, z županom sta govorila tudi o vojaškem letališču Jerneja Molana v Cerkljah ob Krki, beseda je nanesla še na Nuklearno elektrarno Krško, ki se nahaja v neposredni bližini občine Brežice.

20240221_140736

Po zaključenem predstavitvenem delu je veleposlanica  nj. eksc. Jamie Lindler Harpootlian skupaj s sodelavci obiskala Vodovodni stolp, sprehodila se je po brežiškem mestnem jedru in si ogledala Posavski muzej Brežice, kjer trenutno gostuje razstava ameriške fotografinje Lekhe Singh z naslovom Ženske nosijo svet. Ob zaključku obiska je veleposlanica izrazila željo po vrnitvi v Brežice, saj jih je doživela kot izjemno prijetno okolje tako za bivanje kot tudi za turistične obiske.

Vir: Občina Brežice

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.