Novi Motorola Edge 50 Ultra vas bo zagotovo pustil brez besed!

Avtor tega prispevka je Računalniške novice. Vabljeni k branju Računalniške novice »

Motorola bo kmalu za nas pripravila nadvse zanimiv pametni mobilni telefon Edge 50 Ultra. Ta naj bi prevzel lovoriko enega najzmogljivejših telefonov Android.

Motorola bo kmalu za nas pripravila nadvse zanimiv pametni mobilni telefon, ki bo namenjen svetovnemu trgu. Tu govorimo o telefonu Motorola Edge 50 Ultra, ki naj bi prevzel lovoriko enega najzmogljivejših telefonov Android. Novost bo predstavljena na začetku aprila, in naj bi pošteno premešala karte na trgu telefonov višjega cenovnega razreda.

Novi Motorola Edge 50 Ultra bo namreč opremljen z superzmogljivim procesorjem Snapdragon 8s Gen 3. Poleg tega bo na voljo še ukrivljen zaslon OLED s 17-centimetrsko oziroma 6,7-palčno diagonalo ločljivosti FHD+. Frekvenca osveževanja zaslona bo znašala kar impresivnih 165 hercev. To pomeni, da bo primeren tudi za najzahtevnejše igre in seveda za predvajanje večpredstavnostnih vsebin. Kot nalašč pa bo tudi za opravljanje dela in za namene izobraževanja.

Nič manj zanimiv ne bo niti glavni digitalni fotoaparat. Ta bo namreč opremljen s slikovnim tipalom ločljivosti 50 milijonov slikovnih točk s 5-kratno optično povečavo. Poleg tega bo opremljen tudi z oznako IP68. To pomeni, da bomo novost lahko brez skrbi potopili v vodo. Za tekoče delovanje operacijskega sistema Android 14 pa naj bi bilo poskrbljeno z 12 gigabajti sistemskega pomnilnika. Za shranjevanje podatkov pa bo na voljo 512 gigabajtov razpoložljivega prostora.

Več o pametnem mobilnem telefonu Motorola Edge 50 Ultra naj bi bilo znanega kmalu. Novost naj bi bila predstavljena skupaj z drugimi telefoni družine Edge 50. Novost bo za nameček opremljena s povsem prenovljenim grafičnim vmesnikom »Hello UI«. Ta naj bi prevzel mesto obstoječega grafičnega vmesnika My UX, ki je postal že nekoliko zastarel.

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.