Občina Sevnica podelila 44 štipendij

Avtor tega prispevka je Posavski obzornik. Vabljeni k branju Posavski obzornik »

Objavljeno: Nedelja, 03.12.2023    Rubrika: NOVICE Sporočilo

V šolskem letu 2023/2024 je Občina Sevnica podelila 44 štipendij.

V sredo, 29. novembra 2023, je v konferenčni dvorani Komunale Sevnica potekala slavnostna podelitev štipendij Občine Sevnica. Občinske štipendije se podeljujejo že vrsto let, z njimi pa želi Občina Sevnica pomagati mladim, ki se odločajo za deficitarne poklice, mladim prevzemnikom kmetij in nadarjenim študentom s področja kulture do želene izobrazbe.

Stipendije Obcine Sevnica (22)

Izkušnje podeljene štipendije so z navzočimi v konferenčni dvorani Komunale Sevnica delili Sara Praznik, Jeromej Kostanjšek, Franci Kozinc in Kristjan Prah.

V šolskem letu 2023/2024 je bilo podeljenih 41 štipendij za deficitarne poklice, 1 štipendija za bodočega prevzemnika kmetije in 2 štipendiji za nadarjena študenta, ki se v tujini izobražujeta na področju kulture, natančneje glasbe.

Uvodoma je prejemnike štipendij, njihove bližnje in ostale zbrane na dogodku pozdravil župan Srečko Ocvirk. Poudaril je pomen vzpostavljanja odgovornosti mladih, vključevanja v družbeni prostor in povezovanja z lokalnimi podjetji. Domača podjetja nudijo številne karierne priložnosti, med njimi so tudi visoko tehnološka delovna mesta, ki omogočajo karierno udejstvovanje na mednarodni ravni.

Stipendije Obcine Sevnica (34)

Na podelitvi štipendij je bil navzoč tudi predsednik sevniške obrtne zbornice Alojz Tuhar, uspešen podjetnik mizarske stroke, ki je po podelitvi poklepetal z županom Srečkom Ocvirkom.

Sledila je predstavitev občinskih štipendij skozi pogovor s štirimi posamezniki, ki so štipendijo Občine Sevnica prejemali v preteklosti oziroma jo še prejemajo. Nadarjena glasbenika Sara Praznik in Jeromej Kostajnšek sta opisala, kako je študirati v tujini. Oba sta še študenta, hkrati pa postajata vse bolj aktivna in prepoznana v domačem okolju – Sara kot odlična solistka, Jeromej kot odličen tobentač in kot dirigent novoustanovljenega Big Band Sevnica. Oba si po končanem študiju želita zaposlitve v sevniški občini. Franci Kozinc, ki je občinsko štipendijo prejemal pred tridesetimi leti, je na kratko opisal svoje sodelovanje z domačim podjetjem Tanin, ko je bil sam mlad prevzemnik kmetije in poudaril, da je priložnosti za sodelovanje in karierno rast v domačem okolju veliko. Kristjan Prah, ki je štipendijo za deficitarna poklica gastronom hotelir in gastronomski tehnik prejemal pred nekaj leti, nato pa se s pridobljeno izobrazbo uspešno zaposlil v lokalnem okolju, je poudaril, da se je odločil prav, saj je z izobraževanjem sledil svojim ciljem, danes pa dela na področju, ki ga izjemno veseli.

V sklepnem delu dogodka, ki so ga z glasbenim delom obogatili mlada pevka Sara Praznik, jazz trobentač Jeromej Kostajnšek in Aleš Štricelj na klaviaturah, je župan prejemnikom štipendij predal pogodbe in s tem simbolno podelil štipendij. Za prijetno in iskrivo povezovanje sta skrbeli Vlasta Kuzmički in Mojca Sešlar

Vir:  Občina Sevnica, foto: N. N., S. R.

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.