Odličen koncert Big banda Sevnica

Avtor tega prispevka je Posavski obzornik. Vabljeni k branju Posavski obzornik »

Objavljeno: Ponedeljek, 08.05.2023    Rubrika: KULTURA Redakcija

Big bandu Sevnica dirigira …

V soboto zvečer se je v Kulturni dvorani Sevnica s skrbno izbranimi skladbami predstavil na novo ustanovljen Big band Sevnica z dirigentom Jeromejem Kostanjškom, ki je tudi odličen trobentač.

Na skoraj premajhnem odru so se v sestavu saksofonistov predstavili Blaž Starc, Katarina Traven, Andrej Fon, Rok Železnik in Blaž Markošek. Kot izjemni pozavnisti so se predstavili Črt Pačnik, Ažbe Lamovšek, Marko Hiršel in Jure Urek. Odlično so zazvenele trobente, na katere so zaigrali Dejan Brečko, Klemen Zupan, Lenart Traven in Luka Zakšek. Vrhunska je bila tudi ritem zasedba, ki so jo sestavljali Aleš Štricelj na klavirju, Oskar Zoran Zelič na kitari, Blaž Jene na bas kitari, Aleš Košir za bobni, Matija Zeme in Sandi Kostanjšek na tolkalih.

Big band Sevnica, koncert7

… Jeromej Kostanjšek, ki v avstrijskem Linzu študira jazz trobento.

Glasbeni repertoar prvega koncerta sevniškega big banda je bil bogat, slišati je bilo skladbe od jazza do swinga in slovenske popevke, ki ji je poseben zven dala pevka Sara Praznik. Nagrada za stoječo ovacijo zadovoljnega občinstva sta bili še dodatni dve skladbi, ki sta ogreli dlani kot vseh 12 odigranih in zapetih pred tem. V uvodu so »big bandovci« navdušili s skladbo Štajerc in v zaključku z znano I will survive v vokalni izvedbi mlada boštanjske pevke.

Ponoven zagon Big banda Sevnica, ki je bil ustanovljen v začetku letošnjega leta, je javno pohvalil župan Srečko Ocvirk, ki se je koncerta udeležil s soprogo. Za povezovanje je skrbela glasbenica in pedagoginja Andreja Zupančič.

S. R.

#povezujemoposavje

 

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.