Otvoritev novega garažnega prizidka Gasilskega doma Sevnica

Avtor tega prispevka je ePosavje.com. Vabljeni k branju ePosavje.com »

Simbolna otvoritev

Župan Srečko Ocvirk je v svojem nagovoru poudaril, da je prav, da se namenja pozornost novim pridobitvam, prav pa je tudi, da se podpira prostovoljna gasilska društva pri njihovem delovanju, saj so ključna za primeren odziv na številne intervencije, ki se dogajajo vsak dan. Na tak način se krepi varnost v lokalni skupnosti. Izrazil je zadovoljstvo ob tem, da se PGD Sevnica in tudi druga prostovoljna gasilska društva v občini nenehno usposabljajo, s tem pa ohranjajo primerno pripravljenost operativnih jeder društev. Ob tem se je tudi zahvalil vsem prostovoljnim gasilcem za nesebično pomoč in vsem donatorjem za podpiranje gasilskega delovanja.

Sledila je simbolna otvoritev garažnih prostorov in predaja ključev novega vozila. Za podporo se je ob tem zahvalil tudi poveljnik Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica Rok Štirn.

Nove pridobitve je blagoslovil sevniški župnik Brane Balažic. V sklepnem delu prireditve so podelili tudi zahvale vsem donatorjem in sodelujočim pri projektu. Dogodek je povezovala članica PGD Sevnica Tatjana Mlakar, z glasbenim programom pa so ga popestrili trobilni kvintet KD Godba Sevnica.

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.