Pogovor z Urško Klakočar Zupančič ob izdaji nove knjige Sibilina sodba

Avtor tega prispevka je ePosavje.com. Vabljeni k branju ePosavje.com »

Nova knjiga Urške Klakočar Zupančič – Sibilina sodba!

Roman Sibilina sodba vas bo popeljal v temačni čas 17. stoletja, ko so ljudje živeli pod senco epidemij, vojn in strahu pred čarovnicami. Glavna junakinja Sibila je močan ženski lik, ki se hrabro spopada z izzivi patriarhalnega obdobja. Knjiga je namenjena vsem »divjim ženskam z volčjo dušo«, ki se ne bojijo biti svobodne in se upirajo družbenim normam.

Urška Klakočar Zupančič, avtorica priljubljene knjige Gretin greh, je s svojim izjemnim pisanjem in temeljitim raziskovanjem zgodovinskih dejstev ponovno ustvarila delo, ki nam omogoča, da bolje razumemo preteklost in položaj žensk v patriarhalnem okolju.

Pogovor z avtorico bo moderirala izkušena povezovalka pogovorov, voditeljica prireditev in komunikacijska trenerka Carmen L. Oven, ki bo skupaj z Urško Klakočar Zupančič raziskovala ozadje pisanja in premisleke, ki so oblikovali to izjemno delo. Dogodek bo popestril tudi čudovit glasbeni duet Adrijane Jelen in Julijana Andrejaša.

Literarni večer v Viteški dvorani Posavskega muzeja Brežice

Pridružite se nam v sredo, 6. decembra, ob 18. uri v Viteški dvorani Posavskega muzeja Brežice. Vstop je brezplačen.

Zaradi velikega zanimanja priporočamo rezervacijo sedežev preko elektronske pošte: vodnik@pmb.si, na telefonski številki 031 708 737 ali osebno na recepciji Posavskega muzeja Brežice.

S pomočjo čarobnosti besed in zgodovine bomo skupaj odkrivali globine avtoričinega ustvarjalnega sveta. Prisrčno vabljeni!

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.