Računalniki Chromebook v prihodnosti tudi za igranje računalniških iger?

Avtor tega prispevka je Računalniške novice. Vabljeni k branju Računalniške novice »

Računalniki Chromebook so postali med uporabniki zelo priljubljeni med pandemijo koronavirusa in delom od doma. Njihova priljubljenost pa bi se utegnila kmalu povečati tudi med ljubitelji računalniških iger – v mislih imamo manj zahtevne igričarje. Najnovejše govorice namreč kažejo na to, da podjetje Google še ni povsem obupalo nad konceptom računalnikov Chromebook tudi za naprednejše ljubitelje iger.

Konceptni računalnik Chromebook za igre naj bi bil opremljen z vgrajeno grafično kartico Nvidia GeFrorce RTX 3050. Čeprav grafična kartica ni najzmogljivejša in je eno generacijo za trenutnimi rešitvami, bo novost dovolj zmogljiva za igranje iger. Še posebej če imamo v mislih oblačne računalniške igre.

Pri tem velja omeniti, da je za Chromebook že na voljo igričarska storitev Steam. Novost je združljiva z vsemi računalniki Chromebook, ki so opremljeni s procesorji Intel Core i3, Core i5 in Core i7 11. oziroma 12. ali 13. generacije in vsaj sedmimi gigabajti sistemskega pomnilnika. Torej z zmogljivejšimi sistemi Chromebook. Če k temu dodamo še grafično kartico Nvidia GeFrorce RTX 3050 dobimo poceni računalnik Chromebook, ki lahko poganja tudi najzahtevnejše oblačne računalniške igre.

Trenutno žal še ni znano, kdaj bo prenosni računalnik Chromebook z grafično kartico Nvidia GeFrorce RTX 3050 na voljo v prosti prodaji. Če bo šlo vse po načrtih, bi se to lahko zgodilo še pred koncem letošnjega leta. Njegova maloprodajna cena pa naj bi bila nižja v primerjavi z računalniki z operacijskim sistemom Windows.

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.