Spodrsljaj Maribora, Rogaška v Krškem vstala od mrtvih

Avtor tega prispevka je SNPORTAL.SI. Vabljeni k branju SNPORTAL.SI »

Krško je bilo, zaradi težav Slatinčanov z domačim stadionom, prizorišče prve nedeljske tekme v petem krogu Prve Lige Telemach med domačo Rogaško in Mariborom. Prvi polčas so krojili težki pogoji (živo srebro se je v Krškem gibalo okoli tridesetih stopinj celzija), kar je botrovalo k raztrgani igri, kljub temu pa so si nogometaši na obeh straneh uspeli priigrati nekaj priložnosti. 

Za razliko od pričakovanj, so prvi proti vratom nasprotnika pritisnili varovanci Oskarja Drobneta. Že v 3. minuti se je po podaji Vinogradca pred vrati sam znašel Vice Miljanić, a je iz neposredne bližjine nastreljal Juga. Mariborčani so na prvo priložnost čakali do 22. minute ko je Laušićev strel zletel mimo vrat. V 39. minuti je z roba kazenskega prostora zvito poskusil Božić, vratar domačih Vice Baždarić pa je žogo s konicami prstov odbil v vratnico. V 43. minuti pa so vijoličasti le uspeli v svoji nameri in obramba Rogaške je kapitulirala. Josip Iličić je z lucidno podajo po zraku našel Marka Božića, ki je podajo uspel pretvoriti v gol in rezultat polčasa 0:1. 

Ob polčasu je Damir Krznar iz igre povlekel Aleksa Pihlerja, v igro pa poslal mladega Marcela Lorberja, ki prihaja prav iz Rogaške Slatine. No ta poteza se je Krznarju nemudoma obrestovala. Že v 47. minuti je namreč odlično zaposlil Božića, ki je žogo z diagonalnim strelom poslal v malo mrežico gola Baždarića. 

Po vodstvu Mariborčanov z 0:2 se je zdelo, da bodo gostje tekmo rutinirano pripeljali do konca, a scenarij, ki se je odvil bi težko napovedal kdorkoli od prisotnih na stadionu Matije Gubca. Nogometaši Rogaške so namreč v 76. minuti je namreč nepazljivost Milca izkoristil Korošec, ki je pred vrati Maribora zaposlil Andreja Pavlovića, ki je zabil krstni gol Slatinčanov v letošnji sezoni. A to še ni bilo vse. Po bliskovitem protinapadu je predložek v kazenski prostor gostov učinkovito izkoristil Pavlović in z drugim golom na tekmi izenačil bero Marka Božića in poravnal izid na 2:2. Slatinčani pa se s točko sploh niso zadovoljili in do konca srečanja pritiskali na vrata gostov a so bili v svoji nameri neuspešni. Mariborčani kljub spodrsljaju ostajajo na vrhu ligaške razpredelnice, Rogaška pa s prvo točko in veliko bero pozitivne energije šesti krog pričakuje na zadnjem mestu.


Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.