Slikarska dela Marije Oven na ogled v Galeriji Krmelj

Avtor tega prispevka je Posavski obzornik. Vabljeni k branju Posavski obzornik »

Objavljeno: Ponedeljek, 20.11.2023    Rubrika: KULTURA Redakcija

V Galeriji Krmelj je na ogled slikarska razstava Marije Oven, članice DLLU Radeče in likovne sekcije Art Lipa KUD Budna vas.

V krmeljski galeriji, ki so jo uredili v nekdanjih prostorih enote sevniške knjižnice, so na ogled izbrana slikarska dela ljubiteljske slikarke Marije Oven iz Radeč.

»Umetnost je estetski doživljaj, ki odpira vrata v neznane svetove. Svet pa je tisti, po katerem se umetnost navdihuje. Največ po naravi in človeku. Veliko motivov iz narave najdemo tudi v likovnih delih Marije Oven, katere dela krasijo stene naše galerije,« je bilo slišati na odprtju razstave 7. novembra.

Zbrana na dogodku je nagovorila predsednica likovne sekcije Društva svoboda Krmelj Ana Hočevar, ki je med drugim povedala, da razstava nadaljuje tradicijo predstavitve ljubiteljskih slikarjev, ki ustvarjajo na vsakoletnih likovnih kolonijah v Krmelju v organizaciji že omenjene likovne sekcije. Likovna pedagoginja Elena Sigmund, ki je skupaj s hčerko Emilijo sodelovala v klavirskem recitalu, je spregovorila o motivih in slikarskih tehnikah radeške umetnice. Dobro obiskano prireditev sta z recitacijami popestrili predsednica krmeljskega društva Nevenka Flajs in članica društva Ksenija Vene, ki je skrbela tudi za povezovalne besede na prireditvi.

S. R., foto: Edi Jankovič

#povezujemoposavje

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.