Starejši na delavnici obnovili znanje cestno prometnih predpisov

Avtor tega prispevka je ePosavje.com. Vabljeni k branju ePosavje.com »

Brezplačna delavnica za starejše je bila pod naslovom »Potujmo trajnostno in varno«. Delavnica je potekala v okviru Evropskega tedna mobilnosti.

Izvedena delavnica je bila preventivnega značaja, njen namen pa je bila obnova znanja cestno prometnih predpisov. Promet in cestna infrastruktura sta se v zadnjih letih močno spremenila, tudi na območju Mestne občine Krško. “Z delavnicami za starejše zato želimo obnoviti njihovo znanje o cestno prometnih predpisih in tako prispevati k večji varnosti vseh udeležencev v prometu,” so zapisali na občinski spletni strnai.

Udeleženci delavnice so z inštruktorjem šole vožnje Milanom Kučičem obnovili znanje cestno prometnih predpisov, se podrobneje spoznali s pravilno vožnjo na avtocesti in hitri cesti ter se seznanili s pravili na določenih novejših oblikah infrastrukture, kot so krožna križišča, ki so še nekaj desetletij nazaj bila precej redek pojav na slovenskih cestah, danes pa se z njimi srečujemo povsod.

Namen delavnice je bil tudi tudi predstaviti prednosti uporabe javnega prometa, kolesa ali hoje ter spodbuditi udeležence k manjši rabi avtomobil in posledično bolj trajnostnemu načinu potovanja. Mestna občina Krško namreč aktivno spodbuja uporabo alternativnih oblik prevoza, ki prispevajo k zmanjšanju onesnaževanja in krepitvi zdravja občanov.

Fotogalerija (Foto: Mestna občina Krško):

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.