Tehnični pregledi Avto Krka – Otvoritev poslovalnice Brežice, 31. točke varnosti na vaših poteh

Avtor tega prispevka je Radio Brežice Eu. Vabljeni k branju Radio Brežice Eu »

V soboto, 14. oktobra 2023, so tehnični pregledi Avto Krka odprli poslovalnico v Brežicah. Slednja je že 31. in je del široke mreže točk varnosti Avto Krka. Nahaja se na Cesti svobode, pri Brežičanki, kjer bodo opravljali tehnične preglede vseh vrst vozil, registracije vozil, sklepali vse vrste zavarovanj z zavarovalnico po vašem izboru, opravljali kontrole tahografov in kontrole skladnosti vozil.

Vodstvo Avto Krka, Gregor Verstovšek, Jure Verstovšek in Tatjana Verstovšek, so skupaj z županom občine Brežice Ivanom Molanom na lokaciji tehničnih pregledov v Brežicah uradno odprli novo poslovalnico.

slika 1

Ob 25. rojstnem dnevu, v letu 2021, so napovedali širitev svojih poslovalnic v Črnomlju in v Brežicah in obljubo tudi držali. V letošnjem letu, v začetku julija so odprli težko pričakovano poslovalnico v Črnomlju in danes v Brežicah. Otvoritev nove poslovalnice v Brežicah je še en korak naprej v njihovi viziji in strategiji, da postanejo vaša prva izbira. Pri Avto Krka ne ustvarjajo le poslovnih priložnosti, temveč gradijo družino, ki skrbi za ustrezno varnost vozil s strokovnostjo, prijaznostjo, hitrostjo in ustrežljivostjo.« je ob tej priložnosti povedala članica uprave Tatjana Verstovšek.

slika 2

Dostopnost za vse lastnike velikih tovornih vozil

Še posebej so ponosni, da je njihova nova poslovalnica zaradi svoje odlične lokacije idealna za vsa tovorna vozila. Ob tej priložnosti je na novinarski konferenci  Anton Marinčič, vodja kontrolnega organa za kontrolo tahografov in kontrolo ugotavljanja skladnosti vozil predstavil novosti pri tahografih: Vsa nova vozila (novi tovornjaki kat. N2 in N3 in novi avtobusi kat. M2 in M3), ki so prvič registrirana  po 21. avgustu 2023 morajo biti opremljena s pametnim tahografom druge generacije. Vendar pa ta novost še ni vse. Prvič v zgodovini niso samo proizvajalci in prodajalci novih vozil dolžni upoštevati zahteve za vgradnjo tahografa v nova vozila, ampak so sprejete določbe, ki uporabnike vozil obvezujejo, da pametne tahografe druge generacije vgradijo v svoja obstoječa (rabljena) vozila, ki vozijo v mednarodnem prometu. 

Uporabniki vozil (prevozniki), ki opravljate prevoze v mednarodnem prometu bodite pozorni na naslednje datume: 

  • V primeru, da imate v vozilu vgrajen analogni ali digitalni tahograf ga je potrebno zamenjati s pametnim tahografom 2. generacije najpozneje do 31. 12. 2024
  • V primeru, da imate v vozilu vgrajen pametni tahograf 1. generacije (obvezen od 15. 6. 2019) ga morate zamenjati s pametnim tahografom 2. generacije najkasneje do 20. 8. 2025
  • V primeru da prevoze opravljate z lažjimi tovornimi vozili (kat. N1, dostavniki) je v taka vozila potrebno vgraditi pametni tahograf 2. generacije od 1. junija 2026           

V skupini Avto Krka strankam nudijo kontrolo tahografov na 18-tih lokacijah, na vseh lokacijah pa postopke izvaja usposobljeno osebje z najsodobnejšo opremo. Kot zanimivost: v Republiki Sloveniji je v uporabi približno 25 % vozil, (ki morajo imeti vgrajen tahograf) opremljenih s pametnim tahografom.

S prostorno in najsodobneje opremljeno poslovalnico v Brežicah želijo olajšati in izboljšati vašo izkušnjo, ne glede na velikost vašega vozila. 

slika 3

Družina, ki skrbi za vas

Vodja tehničnih pregledov Avto Krka Brežice, Davor Kos je povedal, da pri Avto Krka verjamejo v moč timskega dela. Njihova predana ekipa ni samo skupina sodelavcev, ampak prava družina, kjer vsak od njih prispeva svoje edinstvene talente. Z veseljem bodo pomagali in svetovali ter zagotovili, da se počutite udobno in zaupate v strokovne storitve, ki jih opravljajo.

Njihovo dobro sodelovanje z lokalnimi skupnostmi ter dobrodelnost se je izkazala tudi ob tej priložnosti. Solidarnost je le delček mozaika in njihovo dobrodelno dejanje družini Črpič iz Artič, kateri so podarili ček v višini 1.000 eur in poskrbeli za registracijo, tehnični pregled in zavarovanje za njihovo vozilo, bo pripomoglo prebroditi ta čas in jim daje dobro upanje v prihodnje. ”Skupaj zmoremo.” so prepričani v Avto Krka.

sllika 4

Točka varnosti na vseh vaših poteh

»Naše vodilo je hkrati naša obljuba, da bomo vaše zaupanje nagradili z vrhunsko storitvijo in prijaznostjo, ki sega dlje od pričakovanj. Brez vas ni nas, zato je skrb za vašo varnost naša temeljna zaveza. Skupaj gradimo varnejšo prihodnost na cestah.«  

Dobrodošli

Z veseljem vas vabijo, da jih obiščete v novi poslovalnici v Brežicah ali na kateri koli izmed preostalih poslovalnic. Ne glede na to, ali potrebujete tehnični pregled, registracijo, zavarovanje, kontrolo skladnosti vozil, kontrolo tahografa ali zgolj nasvet, so tukaj za vas. 

Dobrodošli pri Avto Krka.

slika 5