V drugi ligi čakamo samo še zmagovalca

Avtor tega prispevka je SNPORTAL.SI. Vabljeni k branju SNPORTAL.SI »

V drugi ligi smo to sezono spremljali izjemno zanimivo sezono, ki jo je dodatno začinil boj Rogaške in Aluminija na vrhu. Nogometaši iz Rogaške Slatine pred zadnjo tekmo v rokah držijo vstopnico za prvo ligo in bodo naslov prvaka skušali potrditi v petek v Krškem.

No na dnu pa so se karte tekom sezone ničkolikokrat premešale. Pomlad je na dnu zaznamoval preporod ekipe iz Grosuplja, saj so se nogometaši Brinja iz mest, ki vodijo v tretjo ligo uspeli prebiti do sredine drugoligaške razpredelnice. Prav tako so se spomladi iz škripcev uspeli izviti nogometaši kranjskega Triglava. Vsekakor je ekipam na dnu šla na roko mizerna forma Krškega in Doba. Za Krčani je zagotovo sezona za pozabo, a se po ponovni združitvi Krškega in Nk Posavje Krško v mestu nuklearne energije kažejo znaki temeljev delovanja za prihodnost. Nogometaši doba se po dolgih letih uspešnega nastopanja med drugoligaši selijk rang nižje. Mlada ekipa pod vodstvom Darka Birjukova ni bila dovolj zrela za obstanek, a glede na zgodovino kluba lahko pričakujemo hitro vrnitev Dobljanov med drugoligaše. Od zgoščene sredine lestvice rezultatsko nekoliko izstopata tudi ekipi Krke in Ilirije. V Novem Mestu ne skrivajo želje po vrnitvi prvoligaškega nogometa na Portoval, a v tej sezoni niso mogli slediti tempu Rogaške in Aluminija. Prav tako je ambiciozno v sezono krenila ljubljanska Ilirija, a so se visoki apetiti ljubljančanov zaradi finančnih težav, kaj kmalu razblinili v prah. No sredino prevnstvene tabele pa lahko brez zadržkov poimenujemo kar drugoligaški divji zahod, saj so ekipe od 5. do 14. mesta zgoščene znotraj 10 točk razlike. Nekoliko so morda razočarali nogometaši Rudarja, ki bojo sezono končalo v spodnji polovici, nekoliko nižjo uvrstitev kot smo vajeni pa bo dosegla tudi lendavska Nafta, ki je v zadnjih letih venomer krojila vrh druge lige.

Ne glede na to kdo iz prve lige se bo preselil rang nižje si lahko za prihodnjo sezono obetamo še eno zanimivo drugoligaško sezono, pod letošnjo pa lahko potegnemo črto z rekom: “naj zmaga najboljši”.


Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.