Xiaomi napada s prenosniki Redmi Book Pro 2024

Avtor tega prispevka je Računalniške novice. Vabljeni k branju Računalniške novice »

Xiaomi bo kmalu ponudilo v prodajo povsem prenovljeno družino prenosnikov Redmi Book Pro 2024. Ti naj bi zlahka opravili s celotno konkurenco.

Inženirji podjetja Xiaomi so bili v zadnjem času še posebno aktivni na področju pametnih mobilnih telefonov. Nedavno pa so prijetno presenetili s povsem prenovljeno družino Redmi Book Pro 2024. Novost zlahka opravi s celotno konkurenco, saj je opremljena z dovolj zmogljivo strojno opremo. Ohišje prenosnika je izdelano iz kakovostnega aluminija, na voljo pa sta dve različici. Večja opremljena s 16-palčnim in manjša opremljena s 14-palčnim zaslonom visoke ločljivosti.

Kupci novosti bodo lahko izbirali med Intelovimi procesorji Intel Core Ultra 7 in Core Ultra 5. Ti bodo pri polni obremenitvi porabili do 70 vatov električne moči. Kljub temu naj bi napolnjena baterija zagotavljala več ur neprekinjenega delovanja. Tu bomo seveda našli še do 32 gigabajtov sistemskega pomnilnika in do terabajt prostora za shranjevanje podatkov (odvisno od različice).

Če gre verjeti spletnim govoricam, bo novi zaslon prenosnikov Xiaomi Redmi Book Pro 2024 ponujal izris slik z ločljivostjo 3.1K. Poleg tega bo lahko slike izrisoval s frekvenco 165 sličic na sekundo. Novinci bodo vsaj sodeč po objavljenih fotografijah imeli na voljo podatkovne vmesnike USB-A ter relativno široke robove na zaslonu. Na srečo to ne bo moteče za uporabnike.

Več o novih prenosnih računalnikih Xiaomi družine Redmi Book Pro 2024 naj bi bilo znanega kmalu. Upajmo, da bodo ti še vedno cenovno ugodni. Zagotovo pa bo treba zanje odšteti precej manj od primerljivih izdelkov vodilnih proizvajalcev premijskih prenosnih računalnikov.

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.