​Zelemenjava pred Domom krajanov v Rovišču

Avtor tega prispevka je Posavski obzornik. Vabljeni k branju Posavski obzornik »

Objavljeno: Petek, 02.06.2023    Rubrika: PANORAMA Bralci pišejo

Že nekaj let zapored se v mesecu maju pred Domom krajanov v Rovišču pripravi in izvede zelemenjava. Tudi letos je organizacijo prevzelo Društvo za razvoj podeželja in turizma Rovišče na pobudo članice Jelke P. G.  K sodelovanju smo povabili še Aktiv žena Studenec, da je bila izmenjava še bolj popolna.

Srečanje je potekalo v torek, 30. maja, v popoldanskem času. Ciljev zelemenjave je več. Obiskovalke (moških predstavnikov je bilo zelo malo) so si ogledale sadike zelenjave, okrasnih rastlin, pridobile informacije o vzgajanju in negovanju rastlin. Seveda so si jih izmenjale, če katere pri domači vzgoji niso najbolj uspele.

DSC_0691

Velik pomen pri tem ima tudi druženje, čeprav je le kratkotrajno. In sporočilo nasmejanih obrazov, da se naslednje leto spet vidimo.

Franci Žibert

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.