Kronika Policijske uprave Novo mesto, 23. april 2024

Avtor tega prispevka je ePosavje.com. Vabljeni k branju ePosavje.com »

Tatvina na bencinskem servisu na Obrežju

V noči s ponedeljka na torek, 23. aprila 2024, so bili policisti obveščeni o tatvini artiklov iz prodajalne na bencinskem servisu na Obrežju. Neznanci naj bi odtujil več prehrabenih izdelkov in pločevink s pijačo in pobegnili z osebnim avtomobilom. Na podlagi opisa so šentjernejski policisti avtomobil ustavili na območju Dobruške vasi. 34-letnemu osumljencu so zasegli ukradene predmete in jih vrnili osebju prodajalne. Ovadili ga bodo na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja tatvine.

Vlomi in tatvine

Na območju Vrbine je med 20. 4. in 22. 4. nekdo iz rezerevoarjev delovnih strojev iztočil in odtujil okoli 400 litrov goriva.

Med 19. 4. in 22. 4. je v okolici Dvora nekdo vlomil v prostore podjetja, poškodoval notranjost in odtujil okoli 600 metrov električnih vodnikov. Z vlomom in tatvino je povzročil večjo premoženjsko škodo.

V Stranski vasi je med 21. 4. in 22. 4. nekdo z ograjenega pašnika odtujil sedem ovc.

Na parkirnem prostoru na Grmu v Novem mestu je med 19. in 21. uro nekdo poskušal vlomiti v štiri avtomobile. V notranjost mu ni uspelo priti, zaradi poškodb pa je na vozilih povzročil za okoli 1.400 evrov škode.

Povzročitelj nesreče z 1,7 promili alkohola

Nekaj pred 23. uro se je zgodila prometna nesreča v Gornjem Lenartu na območju policijske postaje Brežice. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je 49-letni voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v ograjo. Povzročitelj, ki se v nesreči ni poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 0,84 miligramov alkohola (1,7 g/kg). Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in zaradi kršitev na sodišče naslovil obdolžilni predlog.

Prometna nesreča pri Sotelskem

Nekaj po 15. uri so bili policisti policijske postaje Krško obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh osebnih avtomobilov na cesti med Sotelskim in Krškim. Opravili so ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 25-letni voznik, ki je zaradi nepravilne strani vožnje izgubil oblast nad vozilom in trčil v avtomobil, ki ga je vozila 46-letna voznica. Lažje poškodovano voznico so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Povzročitelju nesreče so policisti zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Prekoračitev dovoljene hitrosti

Policisti so na območju Čateža ob Savi ustavili voznika osebnega avtomobila Audi A4 nemških registrskih oznak, ki je po avtocesti vozil s hitrostjo 189 km/h in prekoračil dovoljeno hitrost za 59 km/h. 34-letnemu vozniku iz Kosova so zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izrekli globo.

19. aprila 2024 so policisti med 6. in 18. uro tudi na cestah na območju PU Novo mesto poostreno preverjali hitrost. Med nadzorom so policisti kljub vnaprej objavljenim lokacijam meritev ugotovili kar 189 prekoračitev dovoljene hitrosti.

Nesreča pri delu

Policisti policijske postaje Brežice so bili nekaj pred 19. uro obveščeni o nesreči pri delu na delovišču v kraju Mihalovec. Zbrali so obvestila, opravili ogled in ugotovili, da je 52-letni delavec izvajal gradbena dela. Ko se je nahajal na opažu, ki je bil pritjen z letvijo, je ta popustila, moški pa je padel z višine okoli treh metrov. Hudo poškodovanega so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Okoliščine nesreče policisti še preiskujejo, o ugotovitvah bodo seznanili pristojno tožilstvo.

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.