Na evrovizijskem izboru San Marina tudi Booom!, Miran Rudan z novo skladbo, Gaja Prestor odpovedala največji projekt do zdaj

Avtor tega prispevka je Posavski obzornik. Vabljeni k branju Posavski obzornik »

Miran Rudan s svojo ekipo inDESIGN

Na evrovizijskem izboru San Marina v igri za zmago tudi naša fantovska skupina, Miran Rudan z novo skladbo napoveduje prihod dokumentarca, mlada pevka iz Radeč zaradi težav z zdravjem odpovedala svoj največji projekt do sedaj. Tokrat preberite:

Neustavljivi posavski rojak Miran Rudan s svojo ekipo inDESIGN (foto: Katjuša Karlovini) znova navdušuje glasbene sladokusce. Nova skladba nosi naslov Amen, videospot pa je v bistvu napovednik prihajajočega istoimenskega dokumentarnega filma ob Rudanovi 40-letnici kariere, ki si ga bomo lahko ogledali s koncem marca. Besedilo skladbe, tudi tokrat je delo Rudana, nas tako spodbuja k razmisleku o pomenu resnične ljubezni, sreče in lepote, ki jih ni mogoče naročiti kot paket na spletu. »Naveličan sem ljubezenskih skladb, čeprav so me vsi navajeni o tej temi največ prepevati. Seveda se bom vrnil tudi k njim, a tokrat sem inspiracijo našel v današnjem času, saj je tu nekaj, kar čutim, da moram povedati. Nisem spremenil stila, le zgodbo, ki je povsem drugačna od tega, kar so moji poslušalci vajeni,« razloži legendarni pevec in doda, da je tudi sama raba besede amen tokrat s posebnim namenom: »Pomeni preprosto ‘tako je in nič drugače’.«

Booom!

Fantovska skupina Booom!

Fantovsko skupino Booom! (foto: Youyou, wiwibloggs) smo v naši rubriki že predstavljali. Širša javnost jo je spoznala v šovu Slovenija ima talent, v soboto pa je nastopila v finalu izbora za predstavnika San Marina na Evroviziji. Mladeniči Luka Cvetičanin, Patrik Mrak in Matevž Derenda – gre za sina naše pevke Nuše Derenda – so navdušili s pesmijo Dance like this ter na koncu osvojili odlično peto mesto. Med 17 nastopajočimi je slavila španska zasedba Megara s pesmijo 11:11. Fantje so za seboj pustili tudi vabljene ikone, kot so Loredana Berte, Corona, Ice MC, Marcella Bella in Jalisse … »Bili smo resno v igri za zmago. Kot neznana skupina iz Slovenije, ki se je tik pod vrh prebila med skoraj 800 kandidati iz cele Evrope in Avstralije. Španska Megara, ki smo jo premagali v polfinalu, si je zmago absolutno najbolj zaslužila, saj ima do potankosti izdelan nastop, vreden velikega odra v Malmöju,« so po uspešnem večeru medijem še sporočili fantje.

gaja_prestor_uvodna_FOTO_Instagram

Gaja Prestor

Gaja Prestor (foto: Instagram), priljubljena vplivnica in pevka, ki sicer prihaja iz Radeč, je proti koncu lanskega leta svoje številne oboževalce razveselila z novo pesmijo in videospotom s pomenljivim naslovom Pepel. Slediti bi moral prvi samostojni koncert, a ga je bila zaradi težav z zdravjem, s katerimi se spopada že od oktobra lani, primorana odpovedati. Ob tem je za portal Siol pojasnila, kaj zadnje čase preživlja: »Zdi se mi, da so se stvari nabirale že nekaj časa. Videla sem, da moja glava trenutno ni sposobna biti pod tako velikim pritiskom, kot je organizacija dogodka. Ko sem samo na koledarju gledala ta datum, 14. februar, me je stiskalo. Vem, da je bila odpoved koncerta prava odločitev, saj mi je takoj, ko sem ga odpovedala, z ramen padla velika teža.« Projekt je tako prestavljen na jesen, ko bo izdala tudi svoj prvi album.

S. U.

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.